chef-4625935_1920.jpg

Horeca

Quickscan Leercultuur geeft horecaondernemers inzicht

DEN HAAG – Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vraagt horecaondernemers om de Quickscan Leercultuur in te vullen. Ze ontvangen dan direct een rapport met hoe het gesteld is met leren in hun bedrijf. De oproep is onderdeel van de Week van het Werkgeluk die op 23 september start.

Redactie |

Leren op het werk is belangrijk. Medewerkers die leren op de werkvloer zijn vaak tevreden met hun werk. Het verbetert bovendien hun werkvermogen, productiviteit, promotiekansen, inkomen en positie op de arbeidsmarkt. Ook zijn medewerkers meer betrokken bij het bedrijf en heeft informeel leren invloed op de energie en het werkplezier. Dit blijkt allemaal uit onderzoek door TNO.

Invullen
De Quickscan Leercultuur is door SZW in samenwerking met TNO en hogeschool Windesheim ontwikkeld. Het invullen duurt niet meer dan een paar minuten en het rapport geeft goed aan hoe het binnen het bedrijf is gesteld met de leercultuur. Leren op het werk bestaat niet alleen uit dure cursussen. Vooral laagdrempelige leermomenten op de werkvloer, zoals meekijken met een collega of uitleg krijgen over een nieuw apparaat, zorgen voor meer werkplezier en een succesvoller bedrijf.

Linda Koopmans, onderzoeker bij TNO: “Een sterke leercultuur zorgt ervoor dat medewerkers groeien en inzetbaar blijven. Dit helpt jouw organisatie doelen te bereiken en vernieuwend te blijven. Zo kun je beter omgaan met veranderingen en ben je klaar voor de toekomst. Leren op het werk kan al door kleine, laagdrempelige momenten. Als ondernemer kun je bijdragen aan het werkgeluk van werknemers door te zorgen voor meer leermomenten.”

De Quickscan Leercultuur is te vinden op mijnleercultuur.nl.

Bron: Out.of.Home Shops