AMSTERDAM – Branchevereniging voor onafhankelijke brouwerijen Craft organiseert op 29 oktober Craft Culinair 2024. Dit bierevenement voor professionals staat in het teken van het combineren van bier en eten. De locatie wordt later bekend gemaakt.
In de middag worden bieren geproefd waarbij verschillende culinaire gerechten worden geserveerd. De deelnemers krijgen uitleg van gerenommeerde biersommeliers en worden de bier-spijscombinaties besproken. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.
Raymond van der Laan, bestuurslid bij Craft: “Er zijn steeds meer toprestaurants actief met de combinatie met bier en gerechten. Toch merken we dat er een drempel bestaat bij sommeliers en chefs, omdat er nog weinig bekend is over de mogelijkheden van bier-spijs combinaties en bier in het algemeen. Met dit evenement, voor ongeveer 60 vakmensen, hopen we veel mensen enthousiast te maken voor de toegevoegde waarde van bier aan tafel, om er vervolgens verder mee aan de slag te gaan.”
Bron: Out.of.Home Shops