tapasplank.jpg

Wat eten we met pakjesavond?

MIJDRECHT/ ALMERE- Pakjesavond nadert met rasse schreden. En voor je het weet, is de Sint alweer vertrokken. Maar niet voordat hij Wereldrestaurant Atlantis Almere aandoet. Tapas De Buurvrouw uit Mijdrecht klopt spreekwoordelijk aan het raam bij de mensen en zorgt voor de nodige culinaire commotie voor de deur, in de vorm van compleet aangeklede tapasplanken.

Nanja Pol |

Out.of.Home Shops belt met twee bedrijven om te horen welke extra drukte pakjesavond met zich meebrengt.

“Ach, we hebben het eigenlijk altijd wel heel erg druk”, vertelt Jessica de Koning van Tapas De Buurvrouw. “Maar tijdens de Sinterklaasdagen zetten we wel een tandje bij. We hebben een Sintactie met een partypan met hapjes. En de tapasplanken zijn altijd wel een gewild product, niet alleen specifiek met de feestdagen. Omdat we zowel voor kinderen als volwassenen, lekkers op de kaart hebben staan, zijn we juist deze dagen extra in trek en wordt er bovengemiddeld besteld.”

Springplank
De Koning: “Onze tapasplanken zijn onze corebusiness. Ze kunnen ook in vegetarische, gluten- of lactosevrije varianten besteld worden. Daarmee laten we zien dat we van alle markten thuis zijn bij tapas De Buurvrouw." De activiteiten van het cateringbedrijf hebben tijdens de corona een echte vlucht genomen, toen ‘thuis uiteten’ de nieuwe norm werd. “We zijn daar meteen op ingesprongen, in de veronderstelling dat dit een tijdelijk concept zou zijn. Ik zie die periode als een springplank van waaruit we verder hebben kunnen bouwen aan ons bedrijf. We hebben het, na het opheffen van de lockdown, alleen maar nóg drukker gekregen. Toch is slechts 20% van onze afzet particulier. De overige 80% is bedrijfscatering, ook op scholen bijvoorbeeld. Die drukte bij en voor bedrijven loopt ongeveer tot 20 december.”

Vrij met Pakjesavond
Maar eerst wordt er volop aan de Sinterklaasbestellingen gewerkt. “Onze medewerkers die zelf kleine kinderen hebben, krijgen vrij met pakjesavond, om het sinterklaasfeest met het gezin te kunnen vieren”, aldus de ondernemer. “De werknemers zonder, of met oudere kinderen, werken dan wel. Er heerst een goede sfeer in het bedrijf en we zijn erg collegiaal. Ik ben dan ook heel trots op mijn team!"

De Sint op bezoek
Bij Wereldrestaurant Atlantis komt de Sint, met zijn Pieten, in levenden lijve langs om jong en oud te verrassen met een bezoek. Bedrijfsleider Mark Lin zegt: “In al die twintig jaar dat Atlantis bestaat, is dit de eerste keer dat Sinterklaas bij ons langskomt.”

Leuke ervaring
Het bedrijf heeft niet veel aan promotie gedaan en toch komen er veel mensen op af. “Waarom we dit doen? Gewoon, omdat het een leuke ervaring is”, vindt de bedrijfsleider. “Wij zorgen voor het vermaak en voor een kadootje voor de kleintjes. Ik verheug me erop om een lach op de gezichten van de kinderen te zien. Het past echt bij ons toch al kindvriendelijke concept."

In het bedrijf zijn al kerstitems te bespeuren. Lin: “Na Pakjesavond brengen we de ook de rest van het restaurant helemaal in kerstsfeer. We doen ons best!”

Bron: Out.of.Home Shops