c-Marina-Kemp--Sander-Spruijt---0011.jpg Sander Spruijt. Fotograaf: Marina Kemp.

Sander Spruijt nieuwste SVH Meesterkok van Nederland

LINSCHOTEN – Sander Spruijt, chef-kok en mede-eigenaar van restaurant De Burgemeester uit Linschoten, is de 153ste SVH Meesterkok van Nederland. Op 11 december slaagde hij voor zijn Meesterproef.

Redactie |

De Meesterproef vond plaats in  het restaurant van Spruijt onder toezicht van twee SVH Meesterkoks en de Secretaris SVH Meestertitels. De proef bestond uit een bedrijfspresentatie, lunch, het menu en twee vaktechnische opdrachten. Volgens de commissie heeft Spruijt alles samen met zijn team met veel liefde en vakmanschap uitgevoerd. Na het diner hoorde hij gelijk dat hij geslaagd was. “Sander heeft een verzorgde stijl van koken, waarin zijn jeugdigheid ook terug te zien is op het bord. We zien een grote Meester, ook voor de toekomst. We hebben er alle vertrouwen in dat hij het vak Meesterlijk blijft overdragen aan de toekomstige generatie chefs. Onze nieuwe SVH Meesterkok is zich zeer bewust van de pijlers waar gastronomie op rust: product, smaak en cuisson’’, aldus de commissie.  

Lokaal
Spruijt wilde al van jongs af aan kok worden. Hij hecht veel aan verse, seizoensgebonden producten van hoge kwaliteit en lokale leveranciers. “De titel SVH Meesterkok is voor mij een erkenning van mijn toewijding en gedrevenheid in het ambacht dat ik met liefde uitvoer en waar ik heel veel tijd in steek. Het is een bevestiging van mijn streven naar het hoogst haalbare. Het behalen van deze titel betekent voor mij niet alleen persoonlijke groei, maar biedt ook de mogelijkheid om mijn kennis en expertise te delen met anderen in de culinaire gemeenschap. Als SVH Meesterkok wil ik een inspiratiebron zijn voor jonge chefs, hen aanmoedigen om het ambacht dat wij als chefs vertegenwoordigen, zo goed mogelijk uit te oefenen. Dit betekent niet altijd kiezen voor de makkelijkste weg, maar elke dag streven naar het allerhoogste niveau.”

Bron: Out.of.Home Shops