MAASTRICHT – Het Belgische restaurant- en bakkerijconcept Le Pain Quotidien opent een vestiging in Maastricht. De internationale franchiseformule heeft zowel ambachtelijk brood als biologische, vegetarische en veganistische producten in het assortiment.
Henri Hochstenbach komt aan het roer te staan van de horecagelegenheid. Hij is eigenaar van onder meer het café In den Ouden Vogelstruys, ook wel bekend als de 'Huiskamer van Maastricht'. Hij zegt: “Begin dit jaar hoorden we dat Le Pain Quotidien op zoek was naar franchisenemers in Maastricht. De formule kennen we al jaren: we bezochten vaak de vestiging in Luik. Daar genoten we van de iconische lange tafel, waar je als Bourgondiër samenkomt met andere gasten en de tijd vergeet. Het idee dat zo’n concept perfect zou passen in Maastricht speelde al lang in onze gedachten. En nu hebben we de kans om dit te realiseren.”
Unieke eetervaring
Le Pain Quotidien heeft vestigingen in Amsterdam en op internationale markten. Countrymanagers Arne Altmann en Hubert Nieuwendijk zijn enthousiast: “Le Pain Quotidien biedt een unieke eetervaring die perfect past bij de charmes van Maastricht. We kijken ernaar uit om zowel locals als bezoekers van de stad te verwelkomen in onze nieuwe vestiging.” De formule wil ook in Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Breda en Eindhoven vestigingen openen en zegt daar franchisenemers voor te zoeken.
Internationaal succes
De opening staat voor de eerste helft van 2025 op de planning. Eerst moet er nog een geschikte Pain Quotidien-locatie met terras gevonden worden. "We zoeken een ruimte die onze warme en gastvrije sfeer kan omarmen en waar we onze gasten kunnen verwennen met de bekende broden en Le Pain Quotidien gerechten: ambachtelijke tartines (belegde boterhammen), soepen, smaakvolle quiches, patisserie en ontbijtopties, allemaal bereid met de beste ingrediënten", aldus Altmann. De formule zegt trots te zijn om het internationale succes voort te zetten met deze nieuwe stap in Maastricht.
Bron: Out.of.Home Shops