XXL restaurants groot succes in Duitsland

DRESDEN - Al meer dan 200 Duitse restaurants bieden mega-porties aan. ‘Meer krijgen dan je op kan eten’, lijkt daarmee een stevige trend te worden bij onze oosterburen.

Remco van der Meij |

Dat schrijft het AD maandag. De krant ging uit eten bij MaxiMahl in Dresden en zag klanten van heinde en verre langskomen voor mega-burgers, schnitzels en curryworsten. Vlees staat op de kaart in de maten XL, XXL en XXXXL. Schnitzels van anderhalve kilo en worsten van bijna een meter zijn de huidige hardlopers in het assortiment. Begeleidend vocht is er in de vorm van bier. Veelal geserveerd per drie liter, wel te verstaan.

Overdaad
Restaurant MaxiMahl is een voorbeeld van de huidige XXL-trend die binnen Europa alleen in Duitsland voet aan grond kreeg. De rage is overgewaaid uit Amerika, waar Out.of.Home Shops eerder over schreef. ondermeer Hartattak Grill hetzelfde concept uitvoert. Beleving is een belangrijk onderdeel van de XXL restaurantformules. Klanten willen de overdaad aan voedsel blijkbaar graag een keer zelf meemaken. Ook worden er eetwedstrijden gehouden, waarbij tegoedbonnen te winnen zijn.

Bron: AD

xxl-currywurst-dresden-a900x525.jpg