DSC08646.jpg Deelnemers aan een vorige editie van de tour in Bij Jef. Foto: SVH

Horeca

SVH Meestertour gaat langs grote namen

ZOETERMEER – De vijfde editie van de SVH Meestertour gaat dit jaar langs drie sterrenrestaurants die gerund worden door SVH Meesters. De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) biedt hiermee horecaprofessionals en studenten van horecaopleidingen een kijkje achter de schermen.

Redactie |

De drie restaurants die deze tour worden bezocht zijn twee sterrenzaak De Groene Lantaarn van SVH Meestergastvrouw Cindy Borgen er SVH Meesterkok Jarno Eggen in Staphorst, De Lindenhof van SVH Meesterkok Martin Kruithof in Gierhoorn, eveneens met twee Michelin-sterren en Landgoed Lauswolt / De Heeren van Harinxma van SVH Meesterkok Marc van Gulick in Beetsterzwaag, dat één ster heeft.

Waardevol
Ricardo Eshuis, directeur van SVH: "Al 5 jaar op rij organiseren we nu de SVH Meestertour. Tijdens eerdere edities bezochten we onder anderen SVH Meesters Ron Blaauw, Robert Kranenborg, Margo Reuten en Petro Kools, René Brienen, Eric Swaghoven, Jonnie Boer en Thérèse Boer, Michel van der Kroft, Edger Groeneveld, Caroline Kooij, Hidde de Brabander, Jonathan Zandbergen en Jef Schuur en Nadine Mögling. Het is geweldig om te zien met hoeveel enthousiasme SVH Meesters een bijdrage willen leveren. Op deze manier laten we met elkaar horecaprofessionals die slaagden voor een SVH erkende opleiding, maar ook studenten en docenten uit het mbo kennismaken met het allerhoogste niveau in de horeca. Als je ziet met wat voor liefde, positiviteit en bevlogenheid SVH Meesters over hun vak praten, dan weet je dat het enorm waardevol is wanneer zij dit overdragen op anderen in ons mooie vak en in het bijzonder de nieuwe generatie."

Lees verder onder de foto ↓

DSC08777.jpg Gerecht bij restaurant Bij Jef van een vorige editie. Foto: SVH

Een week later is er de Week van de Horeca die plaatsvindt van 23 tot en met 28 september. De organisatie wil samen met SVH een positieve impuls geven aam zowel het horecaonderwijs als de horecazaken zelf. Volgens initiatiefnemer van de Week van de Horeca, Lennart Maas, is het enorm belangrijk om jongeren meer kennis te laten maken met dit hoogste segment binnen de horeca. "Als horecastudent spendeer je een groot deel van je tijd op de opleiding zelf of in je stagebedrijf. De kans krijgen om bij een sterrenzaak ontvangen te worden door SVH Meesters, is uniek en heeft enorm veel impact. Met deze SVH Meestertour willen we dan ook bijdragen aan het enthousiasmeren van jongeren voor het vervolgen van hun carrière in de horeca."

Bron: Out.of.Home Shops