horeca.jpg

De Nieuwe Keuken verbindt en inspireert

UTRECHT - Food Reporter heeft een community van chefs en horecaprofessionals bijeen gebracht om met elkaar het huidig voedselsysteem onder de aandacht te brengen. De noodzaak voor een toekomstbestendig systeem is groeiende en de rol van dierlijke producten ligt onder de loep.

Redactie |

Food Reporter bracht professionals samen om te onderzoeken, geïnspireerd te worden, te spreken en te discussiëren over de toekomst van de keuken tijdens het De Nieuwe Keuken event dat 17 juni in Utrecht plaatsvond. Bas van Kranen, chef van restaurant Flore, en Samuel Levie, worstenmaker en chef, deelden hun ervaringen en inzichten over het omgaan met de uitdagingen van een duurzaam voedselsysteem. 

Zoektocht
De Nieuwe Keuken is het startschot van een grotere zoektocht die zich richt op de toekomst van de keuken en de rol van dierlijke en lokale producten daarin. Door middel van video’s, magazines en events wil Food Reporter inspireren tot het nemen van stappen richting een duurzamere keuken. Vivian Bruinsma van Food Reporter zegt: “Door samen te werken, bij elkaar te komen, te discussiëren en elkaar te inspireren, kunnen we de nodige stappen zetten naar een meer duurzaam en toekomstig voedselsysteem.”

Bron: Out.of.Home Shops