ROTTERDAM - Geslaagd! De allereerste cursisten van de SVH-Duurzame horeca-opleiding ontvangen hun officiële SVH Diploma. Een primeur tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Stichting Horeca Onderwijs (SHO) spelen met hun opleiding in op de grote behoefte aan specialisten in duurzaam ondernemen op het gebied van milieu, waste en afval, gezondheid en werkomgeving. Na een opleiding van twee intensieve trainingsdagen, met de focus op duurzaam ondernemen in horeca en hospitality, zijn de belangrijkste aspecten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen behandeld. De cursisten hebben geleerd over People, Planet en Profit.
E-learning en examen
In samenwerking met VANG Buitenshuis (een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) en SHO lanceerde SVH begin 2024 de e-learning SVH Duurzame horeca. Deze e-learning richt zich op (financiële) kansen en voordelen van duurzaam ondernemen. Het examen SVH Duurzame horeca is een aanvulling hierop, bedoeld voor ondernemers, leidinggevenden en managers die zich willen specialiseren in duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Verantwoorde ondernemer
“Steeds meer mensen zoeken bewust naar werkgevers die zich inzetten om in de bedrijfsvoering duurzaam te werken. Door je als ondernemer duidelijk te profileren als verantwoorde ondernemer, kun je een groep nieuwe medewerkers aantrekken om samen de noodzakelijke stappen zetten en groene keuzes te maken. Kleinschalige en realistische oplossingen enerzijds en innovatieve en kostenbesparende oplossingen anderzijds komen in de opleiding naar voren", overtuigt Ricardo Eshuis, directeur van SVH. Carolien Tollenaar, algemeen directeur van SHO, vult aan: “In de horeca is enorm veel resultaat te behalen op het gebied van duurzaamheid. Daarom is het geweldig dat deze opleiding kant-en-klare oplossingen biedt."