openingsfoto.jpg

Snackspert Eke Bosman: ‘Onderschat de verpakking van snacks niet’

NIEUWVEEN – Zeg je snacks, dan zeg je Eke Bosman: dé Snackspert. Hij recenseert de lekkerste patatfriet, burgers, broodjes en snacks voor zijn Instagram-account. Als je zoveel proeft, kom je ook in aanraking met veel verpakkingen. En die zijn nogal veranderd de afgelopen jaren.

Lisa van der Linden |

Wat vindt de Snackspert van alternatieve verpakkingen? “Het vervangen van de plastic rietjes is wel de grootste verandering. Ik snap dat het moet, maar het alternatief is minder. De smaakbeleving is minder en ook het gevoel. Je proeft en voelt het karton. We zitten nu in een impasse. Hét alternatief is er nog niet”, vertelt Bosman. Hij vindt dat een verpakking de beleving van je snackmoment kan beïnvloeden. “De verpakking zorgt ervoor dat je burger goed bewaard blijft en warm is. Stel, je gaat een burger afhalen, dan wil je niet dat alles door elkaar ligt. Mensen moeten de verpakking van snacks niet onderschatten”, benadrukt Bosman. Hoewel hij teleurgesteld is als de verpakking zijn werk niet doet, laat hij zich er niet door weerhouden. “De liefde voor snacks overheerst”, grapt Bosman. Hij ziet nog veel kansen voor fabrikanten, maar juicht de alternatieven van McDonald’s toe. Die vindt hij namelijk het meest bij plastic in de buurt komen. En de frietzak met een los bakje erop voor de saus is ook een geniale vondst, aldus Bosman.

Frikandel
Als we dan naar patatfriet – zoals Eke de gefrituurde aardappelsnack noemt – kijken, moet dat in een bakje of een zak? “Dat is heel persoonlijk. Iedereen heeft zo zijn of haar sausvoorkeuren: erop of ernaast? Ik eet patatfriet het liefst uit een bakje van plastic, zodat de saus apart is. Het kleeft niet allemaal aan elkaar”, beschrijft Bosman. Over zijn lievelingssnack hoeft hij niet na te denken, dat is een frikandel. Het liefst op een bordje. “Het is een hele simpele, maar perfecte snack. Zelfs een slechte frikandel is lekker”, besluit de Snackspert.

Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.