Stedelijk_Museum_Amsterdam_Fonda_Bar_Cafe06_Menu06.jpg Café Fonda. Foto: Yeray Sabandar.

Nieuwe horeca in Stedelijk Museum Amsterdam

AMSTERDAM – Het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft drie nieuwe horecaconcepten. Het zijn stuk voor stuk bijzondere samenwerkingen die bezoekers en voorbijgangers vernieuwende ervaringen moeten bieden.

Redactie |

Café Restaurant Sandberg komt op de hoek van het Stedelijk. Het is een samenwerking tussen cateraar Vermaat en de jonge ondernemers achter het succesvolle Metro in Amsterdam-Noord. Het biedt een seizoensgebonden kaart met producten van lokale leveranciers. Overdag kunnen bezoekers kiezen uit huisgemaakt Nederlandse klassiekers zoals een broodje halfom en gevulde koeken. In de avond kunnen klanten genieten van een uitgebreid diner.

Buurtfunctie
“Sandberg wordt meer dan een plek om te eten: het brengt de buurtfunctie terug en verwelkomt iedereen, van museumbezoekers tot buurtbewoners. We hebben ons voor het concept laten inspireren door voormalig Stedelijk directeur en ontwerper Willem Sandberg, met een speels en experimenteel karakter dat uitnodigt tot ontmoeting en inspiratie”, aldus Xander Waller, Rients de Jong, Siem Feijen en Anne Foekema, de gezichten achter Café Restaurant Sandberg.

Artikel gaat verder onder de foto ↓

sandberg.jpg Interieur van Sandberg. Ontwerp: Camillo Fiorito.

Samen met de Amsterdamse fooddesignstudio Oficina, bekend van de gelijknamige populaire kantine in Amsterdam-West, opent het Stedelijk de Fonda Bar en het Fonda Café. Het concept bestaat uit twee locaties. Fonda bar bevindt zich in de vernieuwde entreehal die voor iedereen, bezoekers en voorbijgangers, toegankelijk is. Klanten kunnen hier terecht voor huisgemaakt gebak, koffie, Japanse theeën en verfrissende drankjes.

Moderne draai
Fonda Café zit in het hart van het museum. Het concept weerspiegelt de essenties van klassieke Amerikaanse luncheonettes met een halfopen keuken, tafels met uitzicht naar buiten en een bijpassend menu. “Met Fonda willen we de museumcafé-cultuur een moderne draai geven,” zeggen oprichters Zana Josipovic en Naiara Sabandar van Oficina. “Als tussenstop in het museum biedt Fonda bezoekers de gelegenheid om te ontspannen en op te laden, terwijl ze genieten van smaken die zowel herkenbaar als vernieuwend zijn.”

Ambitie
Margot Gerené, zakelijk directeur Stedelijk Museum Amsterdam: “De samenwerking met deze nieuwe horecapartners weerspiegelt onze ambitie om te vernieuwen én te verbinden. Jonge Amsterdamse ondernemers die met lef en creativiteit inspelen op de dynamiek van nu. Ze combineren vakmanschap met innovatie, werken met lokale producten en creëren plekken waar bezoekers zich thuis voelen en tegelijkertijd worden verrast. We zijn trots op de samenwerking met deze horecapartners, die bijdragen aan een gastvrije en inspirerende museumervaring. Met de komst van de nieuwe horecaconcepten is de vernieuwing van het entreegebied compleet.”

Bron: Out.of.Home Shops