AMSTERDAM – Vast onderdeel van de opening van de jaarlijkse Horecava: de uitreiking van de Horecava Awards. Dit jaar werden de prijzen uitgereikt door juryvoorzitter Puck Wilbers en Horecava-directeur Florentine Rijkmans.
De Horecava Innovation Award werd dit jaar gewonnen door Vegan Visboer voor hun plantaardige visfilet met een huis van zeewier. Volgens de jury is dit een “baanbrekende innovatie die een blijvende verbetering belooft voor productkwaliteit, proces efficiëntie en duurzaamheid in de branche. Deze innovatie is breed toepasbaar en biedt horecaprofessionals een nieuwe manier om smaak en duurzaamheid samen te brengen”.
De Root Sizzler van Snackwithbenefits won de Sustainability Award. De jury was te spreken over de pastinaak snack met een “stevige bite, die laat zien hoe je duurzame productie en smaakvolle innovatie kunt combineren. Met respect voor mens, dier en planeet geeft deze circulaire innovatie een positieve impuls aan de toekomst van foodservice”. De publieksprijs werd ook gewonnen door Snackwithbenefits. Uit de acht genomineerden kregen zij de meeste stemmen.
"We zijn trots om deze innovaties in de schijnwerpers te zetten en hopen dat ze anderen inspireren om de lat nog hoger te leggen", aldus Florentine Rijkmans.
Bron: Ou.tof.Home Shops