SYDNEY - Groot, groter, groots. Deze overtreffende trap is van toepassing op Joe El-Ajouz. Hij heeft in het Australische Sydney de grootste hamburger ter wereld gebakken. Deze weegt 96 kilo. Hiermee hoopt hij in het Guinness Book of Records te komen.
Voor de burger was 81 kilo vlees voor nodig, 120 eieren, 16 tomaten, 120 plakjes kaas, 2 kilo sla, 21 kilo brood en een halve kilo barbecuesaus. Er waren vier mannen nodig om het vlees om te draaien. De enorme burger is te bestellen bij de Ambrosia On The Spot in Sydney. Om in aanmerking te komen voor het record moet de hamburger namelijk minstens twaalf maanden op het menu staan. Hij is wel prijzig: bijna 700 euro. Bovendien moet er op tijd besteld worden, aangezien het 24 uur duurt om de burger te bereiden. Maar daar kunnen dan wel 100 mensen van eten. Het vorige record was in handen van een Amerikaanse hamburgerbakker. Deze burger woog slechts 84 kilo.
Bron: De Telegraaf