ProFri - Bestuur 2024 CSF240102-901.jpg Het ProFri-bestuur

Horeca

Alide van Toor benoemd tot voorzitter van ProFri

VELDHOVEN – Tijdens de onlangs gehouden ledenvergadering van ProFri, de belangenvereniging van professionele frituurders, is Alide van Toor benoemd tot voorzitter. Zij volgt oprichter Frans van Rooij op. Hij was twaalf jaar lang het boegbeeld van de organisatie.

Redactie |

Van Toor was van 2006 tot 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk. “Boze tongen beweren dat er geen bloed maar frituurolie door jouw aderen stroomt. Frans, wij zullen jouw vertrouwen niet beschamen en voortbouwen op wat jij in gang hebt gezet”, opende Van Toor haar maidenspeech. “Welke veranderingen doorstonden onze frituurbedrijven allemaal niet? Samen met de Chinees en pizzazaken hadden wij lang het alleenrecht op de afhaalmarkt. Dat hebben we natuurlijk al lang niet meer,” aldus Van Toor. Ze somde marktveranderingen op waarmee de sector te maken kreeg: “Het enorm gegroeide aanbod spijsverstrekkende horeca. De opkomst van delivery. De zondagsopening en avondverkoop van supermarkten. De intrede van de airfryer. Het groeiende aantal fastfoodrestaurants. Het royale snackaanbod van reguliere restaurants. En zo kan ik nog wel even doorgaan...”

Tot slot zei Van Toor: “Het zijn allemaal ontwikkelingen met veel impact op onze branche. Dat we nog altijd met 5400 collega’s zijn, zegt veel over de liefde voor onze smaken en producten. Maar het zegt ook veel over onze eigen inzet en vermogen om te veranderen en mee te groeien met de tijd. Daarom een schouderklopje voor ons zelf.”

Naast de voorzitter waren er nog meer wijzigingen in het bestuur. Peter van Dinther (Eetsalon Marktzicht in Beusichem) en Jorgen Ruhl van Snackbar Wip-in in Callantsoog traden terug. Ondernemer Arjan Verploegen trad toe tot het bestuur. De samenstelling van het ProFri-bestuur is nu: Alide van Toor (voorzitter), Arjan Verploegen (De Heuve Dutch American Diner in Beuningen), Hans van Ballegooijen (mede-eigenaar van Restaria Oude Gracht in Eindhoven), Wilco van Seccelen (Cafetaria ’t Hout in Helmond) en Marcel van Veen (Snack-Plaza & Brasserie Meuleplein in Nijeveen).

Bron: Out.of.Home Shops