McDonald’s Dokkum opent de deuren

DOKKUM – De fastfoodketen met de gele M opent officieel haar deuren in Dokkum. De nieuwe McDonald’s is zo duurzaam mogelijk gebouwd en met verschillende systemen en aanpassingen wordt de dagelijkse bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk gedaan.

Dit doet de keten bijvoorbeeld door niet meer aan gas gekoppeld te zijn en groene energie te gebruiken. Ook wordt er gebruik gemaakt van een warmteterugwinsysteem, zo wordt met keukenwarmte de lobby verwarmd. Daarnaast zijn er rondom het pand nieuwe bomen en groene heggen geplaatst om aan te sluiten op de natuurlijke omgeving.

Lokale samenwerking
Het restaurant gaat de samenwerking aan met Dokwurk om te helpen met het opruimen van zwerfafval in de omgeving. Dokwurk geeft een ontwikkelingsmogelijkheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Verder werken ze samen met lokale opleidingsinstituten, bijvoorbeeld door het aanbieden van een snuffelstage voor middelbare scholieren. Het restaurantteam wil zoveel mogelijk optrekken met lokale partijen. Franchisenemer Michel Groenewegen is blij met de opening van het restaurant en bedankt de gemeente Noardeast-Fryslân voor de warme ontvangst.
Het restaurant biedt een werkplek aan 140 medewerkers.

Bron: Out.of.Home Shops

foto-1-mcdonalds-restaurant-dokkum-verwelkomt-haar-eerste-gasten.jpg
foto-2-mcdonalds-restaurant-dokkum-verwelkomt-haar-eerste-gasten.jpg
foto-3-mcdonalds-restaurant-dokkum-verwelkomt-haar-eerste-gasten.jpg