foto Daan.png

Drankenspeciaalzaak dankzij crowdfunding

UTRECHT - Crowdfunding voor het starten van een drankenspeciaalzaak. Daan van den Berg hoopt hiermee genoeg geld op te halen om zijn droom waar te maken. Utrechters hebben tot nu toe iets meer dan de helft van het streefbedrag ingezameld, zo’n 55.250 euro.

Redactie |

Daan van den Berg werkte als tiener al in de horeca. Hij begon als afwasser en werkte zich op tot oprichter van eetcafé Warmoes en tot eigenaar van delicatessenzaak Locals in het centrum van Utrecht. Het viel Van den Berg op dat het aanbod bijzondere dranken nog gering is in de Domstad. Daar hoopt hij nu verandering in brengen. Hij staat op het punt om zijn droom van een eigen drankspeciaalzaak in het centrum van Utrecht werkelijkheid te maken via CrowdAboutNow, een crowdfundingplatform dat bedrijven helpt om te groeien of veranderen.

Passie
Zijn uiteindelijk doel is om de passie en ambacht die een maker in zijn product stopt, zoals wijn, speciaal bier en whisky, over te brengen aan de consument. Samen met verschillende horecazaken, brengt hij de lekkerste dranken die normaal alleen in een café of restaurant beschikbaar zijn, bij de Utrechter thuis. Naast de genoemde kosten wordt het bedrag ook gebruikt om beginvoorraad aan te kopen en de werfkelder onder het gebouw te restaureren.

‘Mini-Daan’
Vijftig investeerders zijn ingestapt om overnamekosten, opstartkosten, voorraad en een verbouwing te financieren. Het huurcontract van de locatie op de Vismarkt is al getekend. Voor mensen die alvast een kijkje willen nemen en benieuwd zijn naar de vorderingen is de ‘mini-Daan’ geopend, een pop-up drankenzaak die gedurende de verbouwing open is. Het totale benodigde bedrag voor deze plannen is 100.000 euro. Investeren kan nog steeds, tot en met 30 september 2024, middels een lening met een rente van 4%. Naast de rente biedt Van den Berg ook andere extra’s zoals een dranksafari door Nederland, waarbij hij de investeerder meeneemt langs verschillende leveranciers.

Bron: Out.of.Home Shops