AMERSFOORT - FNV Horecabond wordt De Horecabond. Eén krachtige naam voor alle medewerkers in de gastvrijheidsbranche.
De wereld van horeca, recreatie en catering beweegt continu mee met de wensen van gasten, of het nu gaat om de introductie van een nieuwe cocktail, meer vegetarische opties op het menu, gezondere keuzes in de catering of een luxer verblijf in de recreatie. Daarbij vervagen de grenzen binnen de gastvrijheidsbranche steeds meer. Ondernemers spelen hierop in, wat weer invloed heeft op het werk van medewerkers.
Belangen en rechten
De bond voor medewerkers wil zich nog meer dan voorheen richten op het vak en de mensen in alle sectoren met een helder doel voor ogen: opkomen voor de belangen en rechten van alle medewerkers in de gastvrijheidsbranche. Om nog sterker te staan, gaan ze verder onder één naam en één merk: De Horecabond. Edwin Vlek, voorzitter De Horecabond: “Deze naamswijziging is niet zomaar een verandering; het is een noodzakelijke stap om sterker te staan voor de rechten en belangen van al onze leden en medewerkers in de sectoren. Zeker in een tijd waarin sectoren vervagen en uitdagingen zoals inkomenszekerheid actueel zijn. De inzet voor toekomstbestendige arbeidsvoorwaarden gaat onverminderd door, zodat werken in de gastvrijheid blijvend loont en medewerkers een duurzaam bestaan kunnen opbouwen.” Er zijn en blijven verschillen tussen de sectoren. Vanuit een nieuwe sterke naam maken zij samen een vuist voor de belangen van alle leden.
Bron: Out.of.Home Shops