rest summum.jpg

Ondernemers

Crowdfunding is het summum voor horecaduo

ZEEWOLDE – In 2025 zullen Lars en Joëlla Dekens hun restaurant Summum openen. Het nieuwe restaurant van het horecastel wordt gefinancierd door middel van crowdfunding.

Redactie |

De horecaondernemers zitten al lange tijd in het vak en openden in 2015 hun eigen restaurant, De Gordiaan in Lelystad. Deze onderneming behoorde tot een van de beste restaurants in Nederland. “Wij wonnen dit jaar de vakjuryprijs bij de uitreiking van de Nederlandse Horecaprijzen. Iets om trots op te zijn!”, aldus Dekens.

Crowdfundingsactie
Vaste gasten van De Gordiaan en mensen uit Zeewolde is de mogelijkheid geboden om deel uit te maken van het nieuwe project met de naam Summum van het horecaduo.  Er is inmiddels 76.245 euro opgehaald met de crowdfundingsactie en er hebben zich al vijftig investeerders aangemeld. De mogelijkheid om in te stappen door een lening met een rente van 4% te verstrekken, loopt nog tot eind november.  

Laagdrempelig maar culinair
De bouw van Summum Zeewolde is al van start gegaan in de woonplaats van de Dekens. Zij huren een stuk van het havenpaviljoen van de gemeente Zeewolde. Hiermee komen ze aan de wens van de gemeente tegemoet om het havengebied nieuw leven in te blazen. Het restaurant, waar seizoensgericht gekookt gaat worden en waar laagdrempelig maar culinair gegeten kan worden, biedt uitzicht op de haven en heeft aanlegplekken voor boten van gasten. 

Met de crowdfunding wordt een deel van de duurzame inrichting gefinancierd, een bedrag van minimaal 150.000 euro. Met de overige opbrengst willen de ondernemers een verduurzamingsslag uitvoeren, zoals een waterpompinstallatie en een geluidsisolatie van gerecycled karton. Ook wordt het restaurant volledig elektrisch.

Bron: Out.of.Home Shops