Consumentenbond: snackbars frituren gezonder

AMSTERDAM- Snackbars frituren steeds vaker in gezond vloeibaar vet, blijkt uit een test van de Consumentenbond. In Nederland bakt ongeveer driekwart van de snackbars in gezond vloeibaar frituurvet. De rest bakt in vast vet dat slecht transvet en veel ongezonde verzadigde vetzuren bevat.

Eelco Brandes |

De Consumentenbond test regelmatig de kwaliteit van het frituurvet in snackbars. Dit jaar voeren drie snackbars de ranglijst aan: Happé in Amsterdam deelt de eerste plaats met De Koperwiek in Leiden. Als derde komt Nico's in Den Haag uit de bus.

Andere pan
Het vet bij snackbar Happé van Corrie Boekout op de Uiterwaardenstraat in Amsterdam is volgens de Consumentenbond het ‘beste én gezondste in heel Amsterdam’. Boekout: "Elke avond zeef ik het vet om de korreltjes of achtergebleven patatjes eruit te halen. En afhankelijk van de drukte vervang ik het om de vier tot vijf dagen en maak ik de bakken goed schoon met een staalborstel. Want hoe schoner je pan, hoe beter je vet blijft. En ik bak de friet in een andere pan dan de snacks.”

Bron: De Telegraaf

frituren-545x306_large.jpg
frituren-545x306_large.jpg