720A5232-bewerkt2-Lisa_IlseSchuurmansfotografie.jpg Lisa van der Linden is hoofdredacteur

Commentaar: Beursfile

Het was weer een geslaagde Horecava, al zeg ik het zelf. Deze beurs is de aftrap van een nieuw jaar, met veel productinnovaties, ontwikkelingen en campagnes. Ik heb de Horecava direct de eerste dag bezocht en werd overspoeld door allerlei indrukken.

Lisa van der Linden |

Een aantal zijn mij écht bijgebleven. Het verbaast mij ieder jaar – en nu dus ook weer – hoe populair sommige hallen zijn. En dus ook hoe rustig het in andere hallen is. De snackhal, ja heel simpel: daar is genoeg te proeven. Van een nieuwe snack tot lekkere patat. Het is daar dan ook dringen en in file van de ene stand naar de andere schuifelen. Dat is in de hal met interieur & design een heel ander verhaal. Daar zou je bij wijze van spreken een rondje kunnen fietsen. Ruimte zat om je op een tweewieler door de hal te bewegen. Dat valt mij al jaren op, maar nog opvallender vond ik de producten die mij op diverse dienbladen werden aangeboden.

Een bordje met een paar plakjes rauwe ham (ik dacht eerst dat ze met een leeg bordje stond, kun je nagaan). Of, en dat vond ik stiekem lachwekkend: een vrouw met een dienblad waarop een klein stukje brood met een plakje ei prijkte. “Dit zijn echt de lekkerste eitjes”, riep ze tegen een voorbijganger. Die overigens doorliep en niet werd verleid om dat ‘lekkere eitje’ te proeven. Kan ik mij goed voorstellen, want een plakje ei... sorry. Er is genoeg lekkers op de beurs en dan springt een eitje er niet per se uit. Misschien heeft het bedrijf wel hartstikke goede zaken gedaan hoor; dan bij deze een pluim!

Verder zie ik op de beurs al jaren dezelfde ontwikkelingen: veel vegetarisch en vegan in allerlei productgroepen, maar de lekkere trek wordt ook zeker aangesproken. Denk aan overheerlijke taartjes en gebakjes, die inspelen op de toenemende vraag naar gemak, of drankjes met allerlei populaire ingrediënten zoals gember en matcha. Het was een bomvolle beurs en ik kan mij goed voorstellen dat ondernemers met veel inspiratie naar huis zijn gegaan. Proost op het nieuwe jaar!

Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.