saladebuffet1.jpg

Cateraars verbinden zich aan doelstellingen Wakker Dier

AMSTERDAM – Tien cateringbedrijven hebben zich gecommitteerd aan de ‘meer plant, minder dier’-doelstelling van Wakker Dier. De doelstelling houdt in dat in 2030 minimaal 60% van de verkochte eiwitten plantaardig is. Dat is 10% meer dan is afgesproken in de eiwittransitieplannen van de Nederlandse overheid.

Redactie |

Op dit moment is ongeveer 40% van onze eiwitten plantaardig. Volgens Anne Hilhorts van Wakker Dier zijn de doelstellingen van de overheid 'too little, too late'. “Deze bedrijven laten zien dat het ambitieuzer kan. Ze hebben alles in huis om hun gasten te inspireren en ze te laten ervaren hoe lekker plantaardig kan zijn. Dan wordt thuis een dagje geen vlees ook makkelijker”, zegt Hilhorst.  

De tien cateraars zijn Appèl, Cater Concept, Hospitalents, Hutten, Markies Catering, Rootz Kitchen, SAB, Van Leeuwen Catering, Vitam en Zo-vital.

Bron: Out.of.Home Shops

Lees meer over: