NIEUWVEEN - Cateraar Albron lanceert op meer dan vijfhonderd locaties in Nederland KEES, een alternatief voor kaas dat minder verzadigd vet en zout bevat dan normale kaas. KEES is beschikbaar in een hartige belegen smaak en een pittige oude variant.
De kaasvervanger wordt tijdens de Week van de Smaak, die van 1 oktober tot en met 9 oktober plaatsvindt, geïntroduceerd. KEES bestaat al sinds 2009, maar was tot nu toe alleen verkrijgbaar bij kaasspeciaalzaken. Marc van Wanroij, een van de eigenaren van KEES legt uit dat de productie van het product gelijk is aan die van Goudse Kaas, maar wel afwijkt op twee punten. “Zo vervangen we de melkvetten door plantaardige vetten, waardoor KEES 60% minder verzadigd vet bevat dan 48+Goudse kaas. Bovendien voegen we aan KEES 30% minder zout toe.”Volgens Rogier Claessens, manager marketing public sector bij Albron is KEES getest bij veertig restaurants en waren klanten zeer positief. “'Wij zijn continu op zoek naar nieuwe lekkere, gezonde en duurzame producten. KEES is hier een goed voorbeeld van.”
Bron: