Premium WB CodiumBlue zakje_RGB-16-9-blue.jpg Foto: Koppert Cress

Koppert Cress brengt zeewier als truffelvervanger op de markt

MONSTER – Ingrediëntenteler Koppert Cress brengt Codium Blue zeewier als ‘truffel van de zee’ op de markt. Codium Blue is een van de vele soorten zeewier van de Codium familie, die ook wel vanwege de vorm ‘Dead mans fingers’ ‘genoemd. Volgens het bedrijf kan de Blue variant prima als truffelvervanger worden gebruikt.

Redactie |

Koppert Cress levert kiemplantjes en andere eetbare bloemen en bladeren aan de horeca. Daar komt met de introductie van Codium Blue nu ook zeewier bij. “Er zijn veel soorten codium beschikbaar, maar deze is toch wel echt uniek. Heel trots, want het is een uitdaging om deze kwaliteit jaarrond te hanteren. In mijn optiek een mooie truffelsmaak en samen met de Moai Caviar een verrijking van onze onderwatergroenten. Er zit nog zoveel meer in het vat, maar hier gaan we nog even niets over verklappen”, aldus eigenaar Koppert Cress, Rob Baan.

Umami-smaak
De zeewier wordt schoon en hygiënisch gekweekt en vervoerd in gefilterd zout water. Het is het hele jaar beschikbaar. “Bijzonder aan de Codium Blue is dat het een hele mooie umami-smaak heeft en zowel aan een vis- als vegetarisch gerecht een hele mooie toevoeging kan zijn. Je kunt met het product alle kanten op en toepassen in een olie, vinaigrette, ijsmassa of drogen. Normaal gesproken is codium een seizoensproduct en moet je het direct verwerken, maar Codium Blue is het hele jaar door te verkrijgen, wat voor veel chefs een meerwaarde is”, aldus sterrenchef Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek in Harderwijk.

Bron: Out.of.Home Shops