HOORN - De ambitie van Oliehoorn is om de duurzaamste sausfabrikant van Nederland te zijn. En dat loont, want het bedrijf is sinds kort officieel B Corp-gecertificeerd.
Met oog op de lange termijn investeert Oliehoorn voortdurend in ontwikkeling van competenties en verduurzaming van de organisatie. Zo maken ze gebruik van elektriciteit die voor 100% opgewekt is uit Nederlandse windenergie. Voor de knijpfles is de fles aangepast naar duurzaam materiaal en de originele dop is vervangen door een duurzame draaidopvariant. “Als B Corp maken we deel uit van een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die voldoen aan hoge standaarden op het gebied van milieu en sociale impact. Zo krijgt Oliehoorn-groen een extra lading. Wij zijn weer een stap dichter bij ons groene doel: de duurzaamste sausfabrikant van Nederland worden”, schrijft Oliehoorn op LinkedIn.
Ambachtelijk
Oliehoorn staat voor ambachtelijk. Het familiebedrijf bereidt naar eigen zeggen zijn sauzen op een manier die goed is voor mens, dier en milieu, met focus op energie, verpakkingen, grondstoffen, afval- en reststromen en goede werkgever.
Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.