Frituurcentrum - Wilco van Seccelen met oorkondes voor gouden bami- en nasibal.jpg Wilco van Seccelen met de oorkondes Met Goud Bekroond

Horeca

Nasibal en bamibal krijgen keurmerk Met Goud Bekroond

VELDHOVEN – De huisgemaakte nasi- en bamibal van cafetaria ’t Hout in Helmond zijn door het Frituurcentrum beloond met het keurmerk Met Goud Beloond. Eigenaar Wilco van Seccelen nam de bijbehorende oorkondes in ontvangst van Frans van Rooij en de kersverse voorzitter van ProFri Alide van Toor.

Redactie |

De inspecteurs van het Frituurcentrum waren vol lof over de huisgemaakt nasi- en bamibal van ’t Hout. Volgens de smulinspecteurs is niet alleen de smaak voortreffelijk, maar is ook de geur onovertroffen. “Een stevige beet, een heel fijn-pikante kruiding en zowel de bami als de rijst liggen heel mooi en rul in de krokante korst. Bami en rijst in snacks zijn soms wel eens wat kleverig. Maar de snacks uit de keuken van ’t Hout zijn gevuld met mooie droge rijst en bami die rijk zijn aan geur en smaak”, aldus de inspecteurs die van menig zijn dat de snacks thuis horen in de eregalerij van huisgemaakte frituursnacks.

Vader
Van Seccelen baseerde de recepten op die van zijn vader. “Ik heb ze wat aangepast aan de smaak van deze tijd en iets meer kruiden toegevoegd.” De keurmerken hebben voor Van Seccelen emotionele waarde: “Het is een ode aan mijn vader André van wie ik het vak leerde.” Van Seccelen stond vanaf zijn twaalfde naast zijn vader friet te bakken in het cafetaria. Hij werkte eerst in het familiebedrijf voordat hij een eigen zaak kreeg in Asten. In 2019 nam hij met Chantal cafetaria ’t Hout over.

Vorig jaar kreeg de zaak het keurmerk Goed Gefrituurd van Profri. Dit is een erkenning van uitmuntend vak- en bakmanschap. Van Seccelen trad vorig jaar toe tot het bestuur van ProFri.

Bron: Out.of.Home Shops