VEGHEL - De Veghelse cateraar Hutten lanceert op 21 juni haar eigen duurzame huislabel De Guijt. Het bedrijf zegt hiermee een antwoord voor de consument te hebben op de huidige foodproblematiek.
Geïnspireerd door de MVO Prestatieladder en richtlijnen van Agentschap NL (voorheen SenterNovem) heeft Hutten De Guijt ontwikkeld. Voor het duurzame huislabel werkt de Veghelse cateraar samen met lokale boeren, dierenartsen, voedseldeskundigen, biologen en ZLTO. “Bijna twee jaar is Hutten bezig geweest om voeding beter, duurzamer en lekkerder te maken. Dit is vertaald in een productassortiment met een buitengewoon onderscheidend karakter”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.
Producteisen
De Guijt producten zijn geborgd door een certificeringssysteem waarin vijf kernwaarden zijn uitgewerkt in 29 concrete producteisen. In het productieproces voegt Hutten geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen toe. Bij de productie wordt gestreefd naar honderd procent gebruik van natuurlijke grondstoffen. Producten bevatten minder zout, minder suikers en betere vetten. Alle producten voldoen bovendien aan duurzaamheidseisen zoals dierenwelzijn, transparantie, authenticiteit en biodiversiteit. Met De Guijt staat Hutten op de genomineerdenlijst voor subsidie van People 4 Earth en Platform Duurzame Voedsel (Ministerie van ELI) als pilotproject.
Bron: