Paul-Kitzen---Geslaagden-Plant-based-chef---Ricardo-Eshuis.jpg De geslaagden geflankeerd door Paul Kitzen en Ricardo Eshuis.

Eerste koks geslaagd voor SVH Plant-based chef opleiding

ZOETERMEER – Op 3 juli zijn de diploma’s uitgereikt aan de allereerste groep cursisten van de SVH Plant-based chef opleiding. De cursisten volgden een 35 weken durende vakopleiding bij Kookstudio Thorn.

Redactie |

Uit marktonderzoek van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) in 2022 bleek dat 70% van de horecasector behoefte heeft aan specialisten in gezond en duurzaam koken. Hieruit ontstond een e-learning programma SVH Plantaardig koken. Als aanvulling op de e-learning werd het examen SVH Plant-based chef ontwikkeld, dat bedoeld is voor zelfstandig werkende koks die zich willen specialiseren in plantaardig koken.

Indruk
De online cursus vormt de basis van de particuliere opleiding tot plant-based chef van Kookstudio Thorn. Op 11 juni legden de eerste cursisten hun examen af. Alle cursisten die het examen aflegden zijn geslaagd en de diploma-uitreiking vond plaats op Kasteel Eyckholt in Roosteren. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Ik ben onder de indruk van de moed en toewijding die jullie hebben getoond door deze opleiding te volgen, als echte pioniers binnen de sector. Door verder te kijken dan de gebaande paden en bewust te kiezen voor een duurzame specialisatie, hebben jullie een uitdagende weg bewandeld. Hulde, we zitten te wachten op professionals zoals jullie."

Aangenaam verrast
Paul Kitzen, eigenaar van Kookstudio Thorn: “Tijdens de opleiding hebben de deelnemers veel geleerd over de menu-opbouw, waarbij de Franse traditie van een hoofdcomponent en garnituur werd losgelaten. Het toepassen van eiwitvervangers en geavanceerde fermentatietechnieken zijn essentiële onderdelen binnen de opleiding. Verder speelt de kracht van umami een cruciale rol in het toevoegen van diepte aan plantaardige gerechten. De examinatoren waren aangenaam verrast door het hoge culinaire niveau van de gerechten tijdens het examen. Wij feliciteren alle deelnemers van harte met het behalen van hun diploma.”

Bron: Out.of.Home Shops