Club Nomad 6.jpg

Compass Group en InstockMarket intensiveren samenwerking

DIEMEN – Cateraar Compass Group en horecagroothandel InstockMarket hebben de samenwerking uitgebreid. Door gebruik te maken van de geredde producten van InstockMarket wordt niet alleen voedselverspilling tegengegaan, maar ook de CO₂-uitstoot verminderd.

Redactie |

InstockMarket levert producten die normaal gesproken aan het begin van de keten, bij de boeren en telers, worden verspild. De groothandel koopt die reststromen op, controleert de kwaliteit en biedt ze aan hun klanten aan. Op dit moment werken er 25 locaties van de cateraar met de producten van InstockMarket. Het komende jaar wordt het aantal cateringlocaties uitgebreid tot 100. De schatting is dat hierdoor ruim 325.000 kilo eten van verspilling wordt gered, met een besparing van 490.000 kilo CO₂.

Verspilling
"Samen met InstockMarket gaan we voedselverspilling tegen”, zegt Vera Poot, specialist duurzaamheid bij Compass Group. “Via deze duurzame groothandel maken onze chefs de lekkerste gerechten van producten die anders worden weggegooid. Sinds 2022 is er 70,9 duizend kilo CO₂-uitstoot bespaard en staat dit gelijk aan 47 duizend kilo eten. Iets waar we trots op zijn en wat ons motiveert om in de toekomst samen met InstockMarket nog meer voedselverspilling te voorkomen."

Gedeelde visie
“De samenwerking tussen Compass Group en InstockMarket gaat verder dan het verminderen van voedselverspilling: het creëert bewustzijn, inspireert gasten en stimuleert een positieve impact. Compass Group locaties zoals gemeente Amsterdam, Rabobank Utrecht en Deloitte Amsterdam zijn daar nu al een mooi voorbeeld van. Met een gedeelde visie en groeiende potentie kijken we hoopvol naar de toekomst. Samen, voor een betere wereld”, vult Bart Roetert, oprichter & dagelijks bestuur InstockMarket, aan. Gasten worden met speciaal communicatiemateriaal geïnformeerd om zo bij hen ook bewustwording te creëren.

Bron: Out.of.Home Shops / InstockMarket