iStock-978771670.jpg

BATU Kombucha introduceert Forest Fruit en Passion Fruit & Mango

GULPEN – BATU Kombucha introduceert twee nieuwe kombucha’s: Forest Fruit en Passion Fruit & Mango. “Tintelend fris, interessant, volwassen en natuurlijk suikervrij”, aldus het merk zelf.

Redactie |

De kombucha Forest Fruit is gemaakt van biologische bosaardbeien en diepdonkere bramen uit het seizoen. Ook proef je frambozen, zwarte en rode bessen en de traag gefermenteerde sencha-kombucha van BATU. De kombucha Passion Fruit & Mango bestaat uit paarse passievruchten en rijpe, donkergele mango’s uit India en Peru. BATU is te koop bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Coop, Spar, Dirk, Ekoplaza, Poiesz en een aantal horecazaken, bio- en delicatessenwinkels in Nederland en België. Forest Fruit is vanaf half maart verkrijgbaar en Passion Fruit & Mango een paar weken later.

Maar wat is BATU precies? “BATU is een natuurlijke, traag gefermenteerde suikervrije kombucha. De basis bestaat uit groene Japanse sencha thee, gist en bacteriën (de SCOBY) en rietsuiker. Om alle smaak uit de thee te trekken laat BATU thee, scoby en suiker veertig dagen fermenteren tot een kruidige basiskombucha. De suiker wordt tijdens het proces omgezet in aroma’s, zuren en koolzuur en dat zorgt voor een heerlijk fris en licht bubbelend drankje. Aan die basis voegt BATU vervolgens het fruit toe. Echt fruit, geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Het idee alleen al. Na nog eens zeven dagen fermenteren is de kombucha dan op smaak. Suikervrij, fris en zuur tegelijk, ongefilterd, en koud het lekkerst”, meent het merk.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops