DOETINCHEM – Remco Vink en Silvia de Souza, ondernemers bij Bagels & Beans, hebben een tweede vestiging geopend in Doetinchem. De franchisenemers runnen al veertien jaar een vestiging in Arnhem en kunnen met hun ervaring niet wachten om hun tweede zaak te openen.
De Souza, opgegroeid in Brazillië, voelt zich erg thuis bij de franchise. Door onder andere de huisstijl en kwaliteit besloten de twee daarom als bagelbazen aan de slag te gaan. “Het menu verraste me toen, en nu nog steeds. Het doet mij denken aan hoe mijn oma en moeder vroeger in de keuken stonden en werkte met ingrediënten als avocado en cacao”, aldus De Souza.
Uitbreiding
De opening van hun vestiging in Arnhem blijkt al jaren een groot succes. Daarom wilden de ondernemers uitbreiden. Vink: “Zo’n vijf jaar geleden was het zaadje geplant om een vestiging in Doetinchem te openen. We wisten als we gaan, dan willen we aan het Simonsplein. Het vinden van de uiteindelijke locatie viel heel mooi samen. We voelden dat dit hét pand moest worden.”
Zelfstandigheid
De ondernemers geven hun werknemers graag veel vertrouwen en zelfstandigheid. De Souza: “Het team om ons heen geven wij het vertrouwen dat ze verdienen. We zien onszelf als hun collega’s. Al die jaren samenwerking zorgt voor een bijzondere band, dat vind ik heel speciaal.” Vink vervolgt: “Daarnaast resulteert die zelfstandigheid en verantwoordelijk in een bepaalde cohesie. We zorgen samen voor het succes van de vestiging. Precies ook hoe we het in Doetinchem willen aanpakken.”
Het ‘Bagels&Beans’-gevoel
Voor de twee ondernemers is het belangrijk om elke gast met een positief gevoel weg te laten gaan. Vink: “We willen onze gast een bepaald gevoel meegeven. Dat kan niet altijd worden uitgedrukt in woorden. Het kan komen door de bijzondere lampen die we hebben, de kleuren in de zaak, het proberen van een vega bagel of dat ene gesprekje bij een bezoek. We willen dat iedereen met een positief gevoel weggaat en denkt: ‘hey, dit is een fijne plek, daar kom ik graag nog eens langs’.”
Bron: Out.of.Home Shops