yoghurt barn interieur.png

Horeca

YB sluit alle vestigingen

NIEUWVEEN – YB, voorheen bekend als Yoghurt Barn, sluit alle elf vestigingen. “Het afscheid van de horeca doet pijn en is zwaar, maar past binnen het omdenken zoals we dit ook van yoghurt naar klimaatpositief en plant-based hebben gedaan”, schrijft founder en ceo Wouter Staal op zijn LinkedIn-pagina.

Renée Salome |

Hier deelt hij ook het interview dat food inspiration met hem hierover heeft gehad. “Samen met food inspiration deelde ik mijn persoonlijke ervaringen en hoen we continue hebben geprobeerd maximale impact na te streven. Want dat is waar we elke dag voor opstaan, waar we energie van krijgen en waar onze kracht ligt. Langs de afgrond, slapeloze nachten en veel emotionele en moeilijke gesprekken verder, durven we weer voorzichtig vooruit te kijken”, aldus Staal op LinkedIn. Een volgende transitie in deze instabiele en onzekere economie was hem teveel, legt hij hier uit. In een persbericht legt YB uit dat corona de horecalocaties geen goed heeft gedaan, dat er na corona minder passanten in de winkelstraten waren en dat de inflatie de kosten flink deed oplopen. De horecalocaties werden daarmee verlieslatend. Ze zijn alle elf per eind april gesloten en zullen dat blijven.

Focus op merk 

Eind vorig jaar plaatste Out.of.Home Shops een uitgebreid interview met Staal, nadat zijn formule volledig plantaardig was geworden. Nog steeds heeft hij zijn pijlen op een klimaatpositieve toekomst gericht. “Het verhaal van YB is nog lang niet klaar”, zegt hij in het interview met Food Inspiration. Staal gaat verder met de coöperatie YB, en focust op de verkoop van plant-based producten in retail en foodservice. Hij verwacht dit najaar nieuwe producten – patisserie, bake-off en zuivelvervangers – in de markt te zetten in heel Europa.

Bron: Out.of.Home Shops