Sodexo-doet-mee-aan-De-Bewuste-Visweek.jpg

Horeca

Sodexo steunt de Bewuste Visweek

ROTTERDAM – De Bewuste Visweek wordt voor de twaalfde keer georganiseerd en Sodexo doet daar als ASC- en MSC-gecertifieerde cateraar aan mee. In 143 Sodexo-restaurants wordt aandacht gevraagd voor het belang van duurzame vis.

Redactie |

Britt Hekerman, projectmanager Duurzaamheid bij Sodexo Nederland, reageert op de deelname: “De Bewuste Visweek past helemaal bij onze aansluiting bij de World Oceans Deal, wat betekent dat we alleen nog duurzame vis op ons menu hebben. In De Bewuste Visweek vragen we samen met ASC en MSC nog eens extra aandacht voor de keuze voor duurzame vis in onze restaurants.”

Duurzame vis
Sodexo heeft sinds 2023 nog uitsluitend duurzame vis op het menu staan in de restaurants. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds Nederland. Daarnaast heeft de cateraar zich gecommitteerd aan de World Oceans Deal in 2023. 

Initiatief
De Bewuste Visweek is een initiatief van de keurmerken ASC en MSC, dat ze samen met verschillende partners in de week van 23 t/m 29 september 2024 voor de 12e keer organiseren. Het doel is om meer aandacht te geven aan verduurzaming van de wereldwijde viskweek en -vangst. Tijdens de Bewuste Visweek zorgen de keurmerken voor extra bewustwording rondom duurzame vis en zeevruchten.

Bron: Out.of.Home Shops