ROTTERDAM – Bij cateraar Sodexo staat vanaf dit jaar alleen nog 100% duurzame vis op het menu. Om dit kracht bij te zetten ondertekende het bedrijf op World Ocean Day de ‘World Ocean Deal’. Voor de inkoop gebruikt de cateraar voortaan de Viswijzer van Good Fish en het Wereld Natuur Fonds. Cateraars Albron en Vermaat committeerden zich anderhalf jaar geleden al aan de deal. De drie foodservicebedrijven bedienen samen meer dan 50% van de markt.
In de Viswijzer staat per vissoorten duidelijk aangegeven welke niet duurzaam worden gevangen door bijvoorbeeld overbevissing of met veel bijvangst. Soorten op deze zogenoemde rode vislijst, zoals sliptong, paling, tonijn, kabeljauw en gamba’s, kunnen beter niet ingekocht en gegeten worden. De vangst hiervan brengt veel milieuschade met zich mee en leidt tot een afname van de biodiversiteit.
“Sodexo wil koploper zijn op het gebied van duurzaamheid. We nemen maatregelen om onze CO₂-uitstoot te verlagen, reduceren voedselverspilling en serveren meer en meer plantaardige gerechten”, zegt head of supply bij Sodexo, Marloes van der Have. “Met de ondertekening van de World Oceans Deal committeren we ons aan de Viswijzer van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds Nederland. Vanaf 2023 serveren we in onze restaurants alleen nog duurzame vis. Op die manier helpen we onze opdrachtgevers en gasten om een verantwoorde keuze te maken.”
Bron: Out.of.Home Shops