Green chefs Hat.jpg

Horeca

Green Chefs Hat winnaar: Restaurant de Vijf Seizoenen

ROTTERDAM – Broer en zus Jonas en Laurence Haegeman van Restaurant de Vijf Seizoenen uit het Belgische Brakel winnen de prestigieuze Green Chefs Hat, een wedstrijd waarbij er 100% plantaardig gekookt wordt. Het was de eerste kookwedstrijd waar ze aan deelnamen.

Redactie |

De Green Chefs Hat is georganiseerd door het Gastronomisch Gilde in samenwerking met We’re Smart. Vier teams uit Nederland en België streden tijdens Gastvrij Rotterdam om de winst. Het was de tweede editie van deze wedstrijd, de voorrondes zijn tijdens de HORECAVA in januari.

Nieuw element
“De jury was erg onder de indruk van alle teams, er kwamen mooie smaken op het bord, de deelnemers waren enorm enthousiast en ze werkten fantastisch samen” aldus jurylid Frank Fol. De deelnemers kregen deze finale te maken met een nieuw element. In het kader van minder verspilling en koken met de seizoenen, moesten de deelnemers hun gerechten bereiden met een vooraf samengesteld pakket waarin diverse groenten en fruit beschikbaar waren.

Diverse creaties
“Ook tijdens de wedstrijden moeten wij ons bewust zijn van thema’s als waste en de seizoenen. Daarom hebben we in overleg met onze partner HANOS Nederland besloten om deze boxen samen te stellen. Iedereen heeft dezelfde basis ingrediënten en het was een groot plezier om de diverse creaties langs te zien komen” aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen van de Wedstrijd commissie van het Gastronomisch Gilde.

Bron: Out.of.Home Shops