SCHAGEN - La Cordobesa komt per 1 september in handen van Gilles. Door de combinatie van beide bedrijven, is een breder productaanbod mogelijk. Deze stap biedt nieuwe groeimogelijkheden in de Nederlandse voedingsindustrie.
De overname van La Cordobese is een strategische stap van Gilles waarmee de ambitie om te groeien, kan worden waargemaakt. De vleesverwerker versterkt zo zijn positie met een breder aanbod in het Spaanse en Italiaanse assortiment.
Spanje en Italië
Vleesfabrikant La Cordobesa produceert sinds 35 jaar Spaanse en Italiaanse vleeswaren, zoals chorizo tot salami, het accent in het assortiment ligt op gedroogde worstsoorten. Ook maakt het merk gegaarde producten voor op brood en op de BBQ. Daarnaast importeert de producent artikelen uit Spanje en Italië, zoals Serranoham en Parmaham.
Strategische keuze
De klanten van La Cordobesa gaan niets merken van de overname. Het assortiment blijft hetzelfde en ook huidige eigenaar, Susan de Wette, blijft aanspreekpunt. Logistiek verandert er wel iets: leveringen vinden per 1 september plaats in Schagen in plaats van Amsterdam, een praktische en strategische keuze. Zowel voor beide bedrijven als voor klanten. Het Zaanse ambachtelijke merk is exclusief bij Gilles te verkrijgen.
Bron: Out.of.Home/ Levensmiddelenkrant