DEN BOSCH – In het voorjaar opent de eerste Foodmarkt van Den Bosch onder de naam De FAM. Het nieuwe concept komt in de Korenbrugstraat. Op deze locatie kunnen bezoekers straks kiezen uit een aantal uiteenlopende horecaconcepten.
De FAM is het geesteskind van horecaonderneemster Stephanie Schulte. Zij runt al twee vlakbij gelegen restaurants, Bistro Bon en Grand Café Carras. Het geld voor de Foodmarkt haalde Schulte op door middel van crowdfunding. In het pand komen zeven horecaondernemers met verschillende keukens en een bar. “We zoeken nog ondernemers die hier willen beginnen”, zegt Schulte tegen Out.of.Home Shops . “Het is een beetje als een puzzel. Het is fijn als de ondernemers goed kunnen samenwerken. Naast de huur zijn er verder geen instapkosten. Het enige dat de nieuwe ondernemers nog moeten doen, is hun apparatuur plaatsen. Het kassasysteem is er al en de rest van de inrichting ook, inclusief zitgedeelte en terras”, legt Schulte uit.
Proberen
In de Foodmarkt is er een centrale locatie met grote en kleine tafels die plaats bieden aan 200 gasten. Op het terras kunnen nog 25 bezoekers zitten. Het is niet nodig om alles te bestellen bij één keuken. Het leuke is juist dat er van alles geprobeerd kan worden uit de diverse keukens. “Bezoekers hoeven niet meerdere keren in de rij te gaan staan. Maar dat mag wel”, lacht Schulte. Bestellen kan via een QR-code of bij het bedienend personeel, en alle gerechten worden aan tafel geserveerd.
Schulte zelf komt uit een echte horecafamilie. Haar opa en oma hadden al een café. Carras nam zij jaren geleden van haar ouders over. “Werken met gasten is erg leuk. Je krijgt er zoveel voor terug. Den Bosch heeft een Foodmarkt nodig”, zegt Schulte. “Dat is aantrekkelijk voor de stad, de vele winkelende bezoekers en de bewoners.”
Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.